Huviring toimub üks kord kuus ja on osalejatele tasuta.
Huviringi on oodatud 7. – 19. aastased noored.
Huviring toimub:
17. oktoober;
21. november;
12. detsember.
Huviring algab kell 14.45
Eesmärk:
- omandatakse esmased köögis töötamise kogemused;
- õpitakse tundma erinevate rahvaste toite, harjutakse erinevate maitsete, söömiskommete ja traditsioonidega;
- õpitakse erinevaid toiduvalmistamise viise;
- õpitakse töötama retseptiga;
- tutvutakse etiketi ja lauakommetega;
- omandatakse esmased ohutusnõuded köögis töötamiseks;
- tutvutakse tervisliku toitumise põhitõdedega;
- omandatakse peamised töövõtted ja harjumus köögi korras hoidmiseks;
- õpitakse arvestama kaasõpilastega ja töötama meeskonnas.
Õpiväljundid
- oskab valmistada lihtsamaid toite;
- tunneb toiduaineid ja nende omadusi;
- tunneb tervisliku toitumise aluseid;
- on valmis töötama üksi ja koos teistega;
- eristab magusaid ja soolaseid maitseaineid;
- teab lõhendeid (dl, tl, spl jne);
- tunneb erinevaid maitseomadusi;
- kasutab turvaliselt ja sihipäraselt köögimasinaid.
Õppe sisu:
- ohutus köögis
- erineva köögitehnika tööpõhimõtetega tutvumine;
- igapäevane toit;
- tervislik toitumine (arutelu ja toidu valmistamine);
- õpilaste otsitud retseptide tund;
- erinevate maade- ja kultuuride toitude tutvustamine ja valmistamine;
- erinevate tähtpäevade toidulauad – arutelu ja mõningate toitude valmistamine.